keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Inveraray luomuvillasta


Jo jonkin aikaa sitten huomasin, että kovassa käytössä olleessa Seikkailuvilliksessäni on helmassa reikä. Tuo paita on puolentoista vuoden aikana nähnyt monia retkiä ja ollut käytössä välillä ihan arkenakin, vaikka DROPSin Alpacalla on tapana kutittaa hiukan aluspaidankin läpi, kun sattuu herkkä päivä kohdalle. En tiedä, onko helma jäänyt jonnekin vetskarin väliin tai puun oksaan ja siksi ottanut hiukan vauriota, vai onko kenties langan järsinyt jokin otus poikki.

Joka tapauksessa reiän ilmaannuttua löysin heti tekosyyn uuden retkipaidan neulomiselle. Voisihan tuon alpakkaisenkin paidan korjata todella helposti ja varmasti sen vielä teenkin - uuden paidan neulominen vain tuntui niin paljon nopeammalta ratkaisulta kuin yhden reiän parsiminen!


Malli: Inveraray by Suvi Simola
Oma projekti: Inveraray
Lanka: BC Garn BioShetland
Menekki: Yhteensä tasan 200 grammaa
(Jokin tässä on kovin epäilyttävää, mutta niin mun vaakani väittää.)
Puikot: 3.00 ja 3.50 mm


Lanka on BC Garnin BioShetlandia, joka on 100% luomuvillainen lanka. Tumma harmaa on ihanan viileä sävyltään värjäyksen ansiosta, mikä tulikin hyvin selväksi paitaa pestessä: Liotusvesi muuttui hetkessä langasta liuenneen värin vuoksi todella tummaksi. Kaikeksi onneksi käytin pesussa kylmää vettä ja väri ei tarttunut vaaleisiin lankoihin helman raidassa lainkaan.


 On ehkä hassua käyttää kirjoneulekuviossa sävyjä, jotka tuskin erottuvat toisistaan. Todellisuudessa kuvio kuitenkin erottuu mielestäni hieman selkeämmin, kuin kuvissa. Halusin tehdä kirjoneuletta, mutta toisaalta halusin paidan pysyvän hyvin vähäeleisenä, joten voimakas kontrasti ei tullut kuuloonkaan. Pallottelin ensin mielessäni erivärisiä vaihtoehtoja, mutta niin siinä taas kävi, että päädyin mahdollisimman käyttökelpoiseen ratkaisuun ja valitsin väriskaalastani valkoisen ja sen toisen harmaan. Päätös ei kyllä harmita lainkaan, sillä tiedän käyttäväni tätä nyt varmasti empimättä paljon useammin.


Paidan malli on Suvi Simolan suunnittelema Inveraray, jossa hihasaumat putoavat olkavarsille ja jonka vartalo-osa ei ole aivan suora; kainalossa tehdään hiukan muotoilua, mikä taas luo malliin pienen lepakkohihaefektin. Tykkään tästä mallista käytössä hiukan enemmän kuin suorasta laatikkomallisesta paidasta, sillä pienellä muotoilulla hihat eivät kinnaa tai jää takin alle samanlaiseksi möykyksi, kuin suorassa mallissa. Käsien nostelukaan ei aiheuta paidan nousemista ja siksi tässä on mukavampi liikkua. 

Inveraray on todella helppo ja aivoton neulottava. Kiitos tämän, se on helppo ottaa mukaan mihin vaan. Kirjoneule on kiva lisä ja värejä vaihtamalla paidasta saa tosi monenlaisia kokonaisuuksia aikaiseksi. Kannattaa muuten aina vilkaista Ravelryn projekteista, millaisia värejä muut ovat käyttäneet samaan malliin, joskus voi yllättyä tai löytää jonkin todella kivan toteutuksen, jota itse ei olisi tullut ajatelleeksi!


Seuraavan projektin mallia valitessani en oikeastaan miettinyt retkipaitaa, vaan tykästyin malliin itsessään sen yksinkertaisuuden ja kivan kirjoneuleraidan vuoksi.  Lankoja ostaessani en vielä miettinyt Inverarayta, vaan ihastuin lankaan itsessään. Jotenkin ne nyt sitten vain päätyivät yhdessä samaan projektiin, ja lopputuloksena on ihanan pehmeä, kuohkea, villainen ja silti kivan laskeutuva paita, joka sopisi kyllä ihan arkikäyttöönkin. Saapa nähdä, millaisia seikkailuja tämä paita siis lopulta pääseekään näkemään! 


5 kommenttia:

 1. Kaunis ja just sopivan vähäeleinen paita! :) Oh. Olen vakaasti päättänyt ostaa syksyksi poolopaitoja, että pääsen neulomaan jonkin villaneuleen. Paljaalle iholle ei mitään villaista voi laittaa, mutta kauluksellisen paidan kanssa voisin nauttia villaneuleiden lämmöstä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Joku poolo voisi olla kyllä hyvä. Mulla on välillä tosiaan sellaisiakin päiviä, että peruspaidan läpikin villat pistelee. Toisinaan taas voi ihan hyvin pitää villaa suoraan iholla. Mutta poolo hankintalistalle!

   Poista
 2. Siis ihania nää kuvat ! Ja ihana neule ja panta ! Tykkään!

  https://www.stoori.fi/rakkaudella-henna/

  VastaaPoista
 3. On se kyllä kumma miten uuden paidan neulominen on huomattavasti pienempi vaiva kuin vanhan korjaaminen ;D Kaunis neule kaikessa yksinkertaisuudessaan!

  VastaaPoista