tiistai 28. elokuuta 2018

Kun Go-To Raglan ja Mon Manet tapasivat


Tämä projekti kuuluu taas pienimuotoiseen ja kevytmieliseen stashburningprojektiini, eli halusin käyttää pois hyllyssäni lojuneita lankoja. Olin jo aloittanut valtavan, Jojin suunnitteleman Starting Point -huivin, mutta jokin siinä ei natsannut ja päädyin purkamaan neljä kerää Pompomin Donegalia takaisin kakuille. Värejä minulle oli Donegalista kerääntynyt, kun ostin alunperin kolme ja kartutin katrasta vielä yhdellä harmaalla jälkeenpäin, mutta jotenkin ne eivät vain sitten olleet tarpeeksi tummat huiviprojektiini. Paitaa olin niistä joskus ajatellut, mutta ei sekään ajatus kauaksi ollut kantanut.

Niinpä minulla oli taas neljä kerää eri väristä Pompomia ja niiden kanssa Starting Pointiinkin tarkoittamani, Tour de Sockin viimevuoden palkintolangoista valkkaamani Invictus Yarnsin messinginvärinen silkkimerino. Tykkäsin yhdistelmästä, mutta jotakin jujua se kombo vielä kaipasi. Sitten tuli Westknitsin Go-To Raglan ja muistin aiemmin ihailleeni Tukuwooleista neulottua harmaa-ruskea-gradienttyyppistä Mon Manetia, ja päätin yhdistää ideat keskenään. Keskenään yhdistin myös langat, ja lisäsin toiseksi säikeeksi ihan perusmustan, Ricon bambuviskoosisekoitteen, jota minulla oli pari kerää lankahyllyssä myös. Musta on kaksinkerroin resoreissa ja muutoin se kulkee koko paidan mukana siis toisena lankana.


Paita valmistui ihan hullun nopeasti. Isoilla puikoilla ja kaksinkertaisella langalla oli mukava työskennellä, kun vähän väliä sai "feidata" väriä jo seuraavaan. Hiukan emmin, olinko vaihtanut väriä sopivaan tahtiin, mutta lopputulos näyttää mun silmään oikein kivalta. Hihoissa messinkiä on aavistus pidemmälti kuin kroppaosassa, tiivistinkin harmaita hiukan saadakseni sitä hiukan enemmän sopimaan hihoihin. Ratkaisu oli mielestäni aika toimiva, paita näyttää nyt jokseenkin tasapainoiselta ja kaiken harmaan keskellä tuo messinki piristää kivasti mieltä, kun näkee sen hihoissaan kaikenmaailman juttuja härveltäessään. Donegalin nypyissä on vielä samansuuntaista sävymaailmaa, joten yhdistelmä toimii.


Aloitin puseron neulomisen Go-To Raglanin ohjeen mukaan, mutta oikeastaan aloin poiketa siitä jo heti hihojen erottamiskohdassa. Silmukkamääräni eivät mätsänneet lopulta oikein minkään koon kanssa ja kroppaosaankin lisäsin hiukan vyötärömuotoilua - mielestäni mulla on sellainen kroppa, että sitä tarvii olla hiukan, vaikka olisi kuinka oversize- tai laatikkomallinen paita. Hihoja aloittaessani vilkaisin taas hiukan kavennusten tiheyttä ohjeesta mutta hihansuut viimeistelin ihan perusresorilla Go-To Raglanin pitkularesorien sijaan. Lopuksi käänsin paidan nurinkurin Mon Manetin tapaan ja otin siis nurjan puolen käyttöön. Värit soljuvat silloin toisiinsa vielä kauniimmin, kun oikealla puolella on joidenkin värien kohdalla helpompi hahmottaa feidausraidat.


Oma projekti: Go-To Raglan/Mon Manet
Mallit: Go-To Raglan by Stephen West
Mon Manet by Jonna Hietala
Lanka: Rico Design Superba Bamboo, musta
Kässäkerho Pompom Donegal Tweed, kolme eri harmaata
Invictus Yarns Reward, väri Grounded
Menekki: Bamboota vajaa 3 kerää, kutakin muuta väriä alle 1 kerä
Puikot: 4.5 mm

Kaiken sumplimisen jälkeen lopullinen tuotos on aivan yksi mun lemppareistani! Tuntuu, että sanon näin joka kerta jossain kohtaa kustakin juuri valmistuneesta paidastani, mutta niinhän sen pitääkin olla. Tämä paita on nopea neuloa, mukavan rento yllä, suhteellisen löyhä pinnaltaan, pehmoinen kaksinkertaisen merinon ansiosta ja nää värit.. Nämä värit ovat vaan mulle nyt niin in. Ilmeisesti jos jotakin väriä tuutataan tarpeeksi kauan vähän joka suunnasta, niin jossain kohtaa sille lämpiää vakaa harmajainenkin. Mutta koska tämä väri ei kuulu niihin, joita haluaisin kasvojeni lähellä käyttää, niin voin hyvin neuloa sitä hiukan tuonne helmaan.

Enkä voi olla hehkuttamatta, miten iloinen olen syksyn saapumisesta! Pieniä merkkejä sen lähestymisestä ainakin täällä Tampereella ollaan jo välillä saatu haistella, kun kylmä tuuli on ottanut paidan liepeeseen niin, että melkein on jo tullut vähän vilukin. Vihdoin voi taas pukeutua näihin ihaniin neuleisiin ja ihan kohta jo pipoihin ja lapasiinkin! Kesä oli ihana, mutta ei mikään syksyn  viileyttä ja tunnelmallista hämärää voita.
13 kommenttia:

 1. Kerrassaan törkeän hieno paita! Ja nuo sun kengät kruunaa tän musta-messinki -värimaailman. 💗

  VastaaPoista
 2. Vau! Aivan todella upea toteutus js ihanat värit , sopii sulle niin hyvin!

  VastaaPoista
 3. Kyllä toimii niin mahtavan hyvin tuo väriyhdistelmä!! Tää varmasti inspiroi mut viimeinkin kaivamaan kesken jääneen stash buster villatakin korin pohjalta ja neulomaan sen loppuun asti. :)

  VastaaPoista
 4. Ihana!!! Noi värit toimii kyllä mielettömän hyvin ja samoin kaikki muukin 😊

  VastaaPoista
 5. Upea paita ja upea sinä siinä! Tuli ihan ikävä nilkkureita ja syksyä!

  VastaaPoista
 6. Ihana pusero! Se oikein hehkuu jo kauniita viileitä syyspäiviä... :) Tosi kivasti liukuvat nuo värit.

  VastaaPoista
 7. Fantstic colour combination! Its fit perfect to you. Simple shape, gorgeous colours, it's means an ideal project:)))))

  VastaaPoista
 8. Todella onnistunut feidaus, tää on upea!

  VastaaPoista