lauantai 24. marraskuuta 2018

Svelge


Kuten jo aiemmin mainitsinkin, olen vähän myöhäisherännyt Laine-lehden suhteen. Laine on kahden suomalaisnaisen toimittama upea neulelehti, tai voisiko jopa sanoa lifestylelehti, jonka ulkoasu ja ohjevalikoima on hurmannut neulojat ympäri maailmaa. Kauniiden, tunnelmallisten kuvien lisäksi lehti sisältää siis maailmanluokan suunnittelijoiden upeiden neulemallien ohjeita, reseptejä herkutteluun ja muun muassa reissuartikkeleita, englannin kielellä. Kaunis, kaunis lehti!

Aiemmin olen neulonut Lainesta myös Magnolian, joka on nyt talven viiletessä ollut useasti käytössä. Ja kun Lankaidea, jossa silloin tällöin työskentelen, otti valikoimaansa tämän lehden, tuli se vähän liiankin helposti saatavilleni. Laine 5 olikin sitten ensimmäinen lehti, jonka ostin heti sen ilmestyttyä. Nyt minulla on jo kuudeskin numero hyllyssä ja siitä pari työtä puikoilla, vaikka vitosnumerostakin on vielä monta suunnitelmaa ns. "vaiheessa". 


Vitosnumerossa minua puhuttelivat erityisesti nämä kolme mallia: Svelge, yksinkertainen oversized paita, jonka pääntietä koristaa pitsi; Midsummer Rose, romanttinen ja kooltaan valtava pitsihuivi, jossa pitsikuviot vaihtuvat kuitenkin melko tiuhaan; Meerschaum, sukat joita suunnittelin neulovani  ainakin yhdet joululahjaksi Tukuwool Sockista. Nyt ensimmäinen projekti on putkahtanut puikoilta, toka on työn alla mutta etenee hitaasti ja kolmatta en ole ehtinyt edes aloittaa. 

Svelgen kanssa mentiin ojasta allikkoon. Aloitin neuleen ensin ihan eri langasta (kahdesti) ja purin, ostin uutta ja aloitin taas, enkä tykännytkään väristä. Neuloin kuitenkin paidan valmiiksi ilman pitsiä, värjäsin sen hiukan tummemmaksi ja neuloin pitsin erikseen. Ratkaisu ei ehkä ollut paras kaikista ja vähän hutiloiden ompelemani pitsi on hiukan vinossa ja odottaa nyt päivää, kun jaksaisin napsia sen irti ja kiinnittää uudelleen hiukan eri tavalla. Tykkään kuitenkin siitä, että pitsi ei kiristä pääntietä vaan antaa sen levätä rennosti rintamusta myötäillen. Ja väri on nyt vähän vähemmän sinertävä, vaikka kuvissa yhä aika siniseltä näyttääkin.


Oma projekti: Svelge
Malli: Svelge by Berangere Cailliau
Lanka: Isager Merilin, väri Ink (värjätty itse hieman tummemmaksi) sekä Keesi Sumptuous Lace
Menekki: 250 grammaa Meriliniä ja pienoinen jämä pitsilankaa
Puikot: 3.00 mm4 kommenttia:

  1. Aa että, tuli hyvä. Tää sun versiosi on niin nätti ja modernin näköinen, että mäkin alan innostua Svelgestä, vaikkei yhtään pitänyt.

    VastaaPoista
  2. Tämä on tosi kiva! Minäkin innostuin juuri tästä, lehteä en ole vielä saanut hankittua kun oli viimeksi kun kyselin niin loppu :(

    VastaaPoista