torstai 8. marraskuuta 2018

Syksyn sukkia


Tähän syksyyn on kuulunut ihan hirmuista kiirettä, joten neulontaharrastuksen ajan puutteen myötä blogikin on viettänyt hiukan hiljaiseloa viimeaikoina. On täällä silti jotakin ehditty saada aikaiseksi, sillä neulonta ja kuntoilu ovat juuri ne jutut, joista saan energiaa silloin, kun arkipuuhat alkaa väsyttää. Neuloessa saa keskittää kaikki ajatukset kaavioon tai toisaalta samalla voi työstää mielessään jotakin pohdinnan alla olevaa juttua, kun kädet tekevät mekaanista toistoa helpomman neuleen parissa. Niin tai näin, neulonta auttaa minua kovasti keskittymään ja sen kautta saan aikaansaamisen tunteita, kun työt tai muut tuntuvat mahdottomilta selvittää.

Syksyllä tuntuu luontevalta neuloa sukkia, ja kovasti ne ovat motivoineetkin. Ehkä juuri siksi, että ne saa joskus valmiiksikin, vaikka neulonta-aikaa ei ihan kamalasti olisikaan. Ja koska maailmassa on vaan niin paljon ihania sukkamalleja, että niitä ei koskaan ehdi kaikkia neuloa. Pakko silti yrittää!


Värjäämölläni on lipastossa yllärilaatikko, johon aina välillä vippaan kotoani jonkin vyyhdin tai pari. Ne on niitä lankoja, jotka olen ostanut joskus kovasti väristä viehättyneenä, mutta jotka eivät enää syystä tai toisesta puhuttele ollenkaan. Sellaisia lankoja en halua tietenkään neuloa saati säilyttää, joten värjäyshommien lomassa heittelen näitä vyyhtejä ties milloin mihinkin väriliemeen ja katson, josko niistä tulisi jotakin tämän hetken Johannaa miellyttävää. 

Niin kävi ylläolevien Priha -sukkien päävärille. Lanka oli jotakuinkin vaaleansinistä, ja mustassa kylvyssä siitä noiduttiin tummahkoa, aavistuksen kimaltavaa harmaata. Kuvioväreistä kirkkaampi keltainen on jämälankaa Ashburn -huivistani ja hiukan tummempi keltainen on jo nyt kovassa käytössä olleesta, edellisessä postauksessa esittelemästäni Go-To Raglanista (Go-To Raglanini on muuten saanut ihan hirveästi ihania kommentteja Instagramissa ja Ravelryn kautta, kiitos kaikille). Priha taasen on Tiina Kuun suunnittelema, kaunis ja älyttömän mukava sukkamalli neuloa!

Oma projekti: Priha
Malli: Priha by Tiina Kuu
Lanka: PetrichorYarns Twist Sock Bling, Invictus Yarn Reward ja Yarngrimoire BFL Twist.
Menekki: Noin 70 grammaa pääväriä ja noin 10 g kuviovärejä.
Puikot: 2.0 mm


Ja sitten valmistui myös nämä, Gjestalin Maijasta neulotut Pikku Myy -sukat. Toteutin mallin yhdistämällä Jacquard-neulontaa ja perinteistä kirjoneuletta, sillä halusin varren kuvion olevan riittävän joustava sukkien saajan jalkaan. Jacquard-tekniikalla neulottu kirjoneule on joustavuutensa lisäksi samalla hiukan normaalia kirjoneuletta paksumpaa, joten takaosan ristikkomaisen kuvion neuloin ihan peruslanganjuoksuilla. Työtähän näissä oli, ja huokaisin aika monta kertaa helpotuksesta, kun vihdoin sain molemmat varret valmiiksi.

Malli löytyy vain Facebookista ryhmästä Voihan Villasukka!, josta itsekin ohjeen kävin klikkailemassa. Ryhmästä löytyy myös monia erilaisia toteutuksia, joiden avulla voi ideoida omaan makuun sopivimmat Myyt.

Oma projekti: Pikku Myy
Malli: Pikku Myy sukat, Facebook: Voihan Villasukka!
Lanka: Gjestal Maija
Menekki: Valkoista aavistus kolmatta kerää, punaista kolme kerää
Puikot: Ei enää mitään käsitystä, ehkä 2.75 mm6 kommenttia:

 1. Aina ei jaksa, eikä ehdi. Ei haittaa! Ihania sukkia olet kuitenkin neulonut. :) Silmä lepää tuossa Pikku Myy -kuviossa, on niin siistiä jälkeä. Kaunis ja kiva idea tuo sukan takaosan kuvio! Tsemppiä syksyn aherrukseen ja levollista viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Kauniit Prihat ja veikeät Myyt :)

  VastaaPoista
 3. Aivan uskomattoman ihanat sukat nämä Myyt. <3

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Ihanat nuo Myyt ja Prihat ovat todella kauniin väriset.

  VastaaPoista