maanantai 5. marraskuuta 2012

Oho, lemppariani minttukrokanttia!


Olen joku aika sitten huudellut ympäri kyliä, että keräilen mielelläni pois ystävieni ehjät ja siistit karkkipaperit pientä projektia varten. Sain muun muassa yhden Maraboun Minttukrokantti-kääreen ja oli sitten pakko ostaa itselle myös levy, että sain kaksi samanlaista käärepaperia ;) Ajatuksena oli ommella joitain karkkipaperipussukoita, joille löytyy netistä kymmeniä erilaisia ohjeita.

Sovelsin eri ohjeita rankasti, eikä tämä nyt lopulta juuri mitään niistä seuraillut kovinkaan tarkasti. Tein taitoksen käärepaperiin, kiinnitin sen parilla pienellä palalla teippiä ja ompelin sen sitten suoraan päältä vetoketjuun ja koska käytin metritavarana myytävää vetoketjua, lakkasin päätä hiukan samanvärisellä kynsilakalla. Hirvitti nimittäin että ompelun aikana vedin luiskahtaa irti ketjusta, enkä sitä sitten millään siihen enää saisi siististi takaisin. Samoin tein taitteen vuorikankaaseen ja sitten vain erityistarkkuutta ompeluun... No eihän se ihan täydellisesti onnistunut, vuorikangas
meni hiukan ruttuun, mutta toimii kyllä käytössä.

Mokasin pienesti arvion ompelukoneen paininjalan ominaisuuksista. Syötin ei nimittäin pure pelkkään muovipintaan, joten ensimmäisen tikin jälkeen pidin käärepaperin alla pientä kangassuiroa, josta leikkasin suurimmat pois ompelun jälkeen. Tässähän olisi tietty näppärä käyttää sulavaa tukikangasta. Olisi tuo mahdollisesti onnistunut myös muoveja reippaasti vetämällä paininjalan takaa, mutta sitten pelottaa muovin halkeaminen :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti