maanantai 20. tammikuuta 2014

MacBookin puukuosi

Kuten monet ystävistäni tietävät, on minun Macbookini jo aikansa elänyt. Naarmuja, tahroja jotka ei lähde irti taikasienelläkään, toimintakyvytön akku ja levyasema, kissan vohkimia nuolinäppäimiä.. Niinpä tuo romu on mainio kohde erilaisille kokeellisille läppärintuunausmenetelmille. Aiemmin tässä oli vain kannen omenan muotoinen valo päällystetty osittain valoa läpi päästävällä kuvioteipillä.

Kävin lauantaina Rauta-Otrassa ja mukaani tarttui hiukan puukuviollista kontaktimuovia. Alkuperäinen ajatus oli käyttää tätä kirjansidonnassa kansien päällystämiseen historiallisissa tekniikoissa, joissa perinteisesti on ollut puukannet. Pöh, hyvin sopii läppäriin..


Muovin kiinnittäminen läppärin pintaan oli tosi iisiä, jos ei lasketa sitä, että välissä oli vähän väliä muutama kissankarva ja kissanhiekan murunen, jotka piti poistaa. Hyvin kuitenkin liimapinta tuntuu parista osittaisesta irrottelukerrasta huolimatta pitävän, ainoastaan kulmat ovat vähän kinkkiset. Samoin jos tuo sisäpuolen paneeli olisi ehjä, olisi muovin leikkaaminen suoraan ollut huomattavasti helpompaa.. Mutta hei - käsintehty, eihän ne pienet rosot mitään haittaa.. :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti