sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Koko kirjan kierrätystä


Koulullamme opiskelijoiden taukotilassa on "romupöytä", jolle opiskelijat voivat tuoda itselleen muun muassa tarpeetonta askartelu- ja käsityökamaa. Siitä tavarat sitten kenties lähtevät eteenpäin uusiin koteihin ja uusiin käyttötarkoituksiin. Ihan loistava idea, sillä tällaisessa koulussa ylimääräistä jämämateriaalia kerääntyy ihan väkisinkin nurkkiin pyörimään.

Nappasin pöydältä perjantaina kirjan, jossa oli kauniit kannet. Irrotin kannet uutta kirjaprojektia varten, ja kirja-aihio (se sivublokki) lojui pöydällä ja odotteli kierrätykseen menoa. Mutta hetkinen, sitten tulikin mieleen että miksipä moista pois heittäisi.

Hyllyssä sattui samaan aikaan nököttämään kirjastosta lainattu askartelukirja - Jason Thompsonin Kirjan uusi elämä. Kirjassa on monta ihanaa ideaa juurikin vanhojen sivujen hyödyntämiseen. Melkeinpä koko päivä siinä kestikin kun pikkuhiljaa muiden askareiden ohessa tämän korin taittelin ja punoin.


Kori on yllättävän jämäkkä, tämä päätynee oman työpöydän vierelle kynä- ja muutarpeellinenpikkuhärpäkekoriksi. Pohja on mustalla askartelupaperilla päällystettyä konepahvia ja pysyy paikallaan hyvin parilla liimakerroksella.

Viidestä neliönmallisesta palasta syntyi myös sunnuntaisen tuparilahjan koristeeksi kauniit kusudama-kukat, joiden ohje löytyy helposti netistäkin.

Kuvat: Joonas Heikkinen

3 kommenttia:

 1. Ihana kori! :) Oot vaan niin taitava..

  VastaaPoista
 2. Siis mistä tota energiaa ja keksiliäisyyttä sulla riittää! Näppärää kierrätystä!

  Terkuin Sirkkuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset molemmille :D Aina jotain pikkuprojekteja pitää olla! Tää oli sellainen hetken mielijohde, vannoin jo ettei toista kertaa tuu moista mutta kyllä jo nyt tekis mieli tehdä toinen vähän isompi.. :D

   Poista