sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Koptisidos puukansin


Aiemmassa kirjansidontatöitä esittelevässä postauksessa oli violettikantinen koptisidoskirja. Koptiset kirjat ovat luonteeltaan aika rouheita ja niiden kannet olivat perinteisesti puiset. Pidin kovasti puukantisten kirjojen fiiliksestä ja halusin kokeilla tehdä sellaisen myös itse.


Ongelmaksi muodostui kansilevyt. Tarpeeksi ohutta puulevyä tai vastaavaa ulkonäöltään nättiä levyä on vaikea löytää ja puun luonnetta hatarasti tuntien voisi kuvitella sen taipuvan helposti. Liimapuulevyjäkään en löytänyt tarpeeksi ohuena. Vaneri oli yksi vaihtoehto, mutta sen sahauspinnasta en erityisemmin pidä.


Lopulta kansimateriaali löytyi - laminaatti! Bauhaus myi kuin tilauksesta kivannäköisiä mallipaloja laminaatista kahden euron hintaan, joten materiaalikustannuksetkaan eivät kovin korkealle nousseet. Oma lukunsa oli sitten laminaatin sahaaminen, joka parin epäonnistuneen yrityksen jälkeen onnistui ystävän avustuksella sirkkelillä.

Vaikeuksien kautta voittoon, kirjasta tuli aikalailla sellainen kuin toivoinkin :) Pidän siitä, että kannet ovat raskaat ja koristeompeleet kannessa antavat kirjan ulkonäölle hiukan potkua. Mullahan on kohta sata muistikirjaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti