perjantai 25. maaliskuuta 2016

Aumangea


Francoise Danoyn (Aroha Knits) suunnittelemat neuleet ovat kovasti mun mieleen - niissä on sellaista upeaa graafisuutta ja selkeyttä, joka muuten on peruja Francoisen omien sivujen mukaan hänen maorijuuristaan. Mallin nimi, Aumangea, on myös maorinkieltä ja tarkoittaa henkilöä, joka on vahva, urhea tai sinnikäs. Suunnittelijan historia, mallien ulkonäkö ja muotoilu sekä nimet muodostavat hienon kokonaisuuden, jota ihailen tämän suunnittelijan kohdalla suuresti. Persoonallista!

Aumangea Pullover -ohje julkaistiin tämän vuoden tammikuussa, ja upean mallin bongasin heti julkaisun jälkeen, kiitos Instagramin. Tämä pusero meni kyllä sillä sekunnilla Must have -listan kärkeen, koska katsokaa nyt! Aivan järjettömän hieno malli! Yksinkertainen mutta veikeä ja jännän rakenteensa vuoksi tosi kiva neuloa. Lankakin on paksu, joten ei tässä sitten kauaa nokka tuhissut, kun alkuun kerran pääsin.


Eniten aikaa taisi mennä langan ja värien valintaan. Päädyin parin kandidaatin jälkeen tuttuun ja turvalliseen Dropsin Merino Extra Fineen, koska minua epäilytti hieman puseron kokovaihtoehdot ja ajattelin pelata vähän varman päälle. Oikean koon valitsemisesta teki hankalaa mallin suuri "negative ease", eli miten sen nyt suomeksi kääntäisi..? Kuitenkin, ideana on siis, että valmis pusero on omaa rinnanympärystä aika paljonkin pienempi. 

Epäröin aina siihen epätoivon hetkeen asti, kun päätin laittaa suunnittelijalle suoraan viestiä. Projekteja tästä mallista oli tehty niin vähän, ettei niistäkään oikein ollut apua. Kerroin Francoiselle ympärykseni ja neuletilkun tiheyden, ja hän rohkaisi parin minuutin vastausajalla valitsemaan ihan normaalisti sen M-koon. Vaikka 80-senttinen ympärys kuulosti ihan järjettömältä, päätin luottaa neulemallin luojaan, ja hyvin siinä lopulta kävikin. Ilmeisesti vinosti neulottava pinta venyy hieman eri tavalla ja kun Aumangean neuloo villalangasta, paita pysyy kyllä kuosissaan. Paksu neulos venyy hyvin vinottaissuunnassa eikä kuitenkaan näytä kinnaavalta.


Toinen tovi vierähti vielä värien valitsemiseen. Koska entuudestaan tiesin Merino Extra Finen olevan aivan mainio värjäyspohja, päätin värjätä mustalle kontrastiksi vaaleahkoa hopeanharmaata. Aika klassinen yhdistelmä, ei tällä paletilla ihan kauheasti voi mennä vikaan!

Oma projekti: Aumangea
Malli: Aumangea
Lanka: DROPS Merino Extra Fine
Menekki: Musta 275 g, harmaa 175 g
Puikot: 4.5 mm ja 5.0 mm

Tykkään paidasta kokonaisuudessaan ihan tosi paljon, voi olla että teen jonkun toisenkin värisen vielä. Nyt kun tietää mallin toimivaksi, voi vaikka pikkuhiljaa hamstrata jotakin luksuslankaa hissunkissun lankalaatikkoon tätä varten :)15 kommenttia:

 1. Kaunis! Yhtä aikaa retro ja moderni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, totta muuten! Värivalinnoilla tästä saisi superretron!

   Poista
 2. Todella kaunis! Melkein tekis mieli tehdä itsellekin. :)

  VastaaPoista
 3. Wau mikä paita!! Nyt alkoi itseänikin kiinnostamaan todella paljon, joten tiedustelen että onko tässä paljon saumoja, vai pääseekö saumattomasti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Veera! Valitettavasti ei pääse saumoitta :) Etu- ja takakappaleet neulotaan erikseen, mutta ompeluun on hyvä ohje jolla saa sivusaumoista tosi kauniit. Hihat on myös tavanomaiset, poimittavat ja samoin tuo sauma raidallisen ja yläosan resorin välissä.

   Poista
 4. Tosi kiva! Pitääpäs tutustua suunnittelijan mallistoon. :)

  VastaaPoista
 5. Wau, aivan mahtava. Vaikken tästä lajista ymmärrä mitään. Täytyykin tätä pitää mielessä kun seuraavan kerran ompelen itselle paitaa!

  VastaaPoista
 6. Onpa todella kaunis paita ja sopii sulle kuin nakutettu! :)

  VastaaPoista
 7. So so gorgeous! You are a wonderful knitter!!!

  VastaaPoista
 8. Olin nähnyt mallin, mutta sen värit eivät puhutelleet ja jäi huomaamatta, miten kaunis paita siitä tulee. Sinun värivalintasi miellyttää silmääni ja nyt malli pitää tsekata uudelleen. Onnittelen lempparipaidan löytymisestä.

  VastaaPoista
 9. Tosi kauniisti istuva paitamalli, ja upea tuo siun värjäämä harmaa sävy! Tähän suunnittelijaan täytyy tutustua :)

  VastaaPoista