sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Porkkanakakku

Aamupäivänä alkoi tehdä mieli leipoa. Niinpä vilkaisin, mitä kaapista löytyy valmiiksi ja hain kaupasta tuorejuustopaketin ja pyöräytin porkkanakakun.


Lupaavan ja helpon reseptin löysin Googlailun jälkeen Jauhopurnukka -blogista. Alkuperäinen resepti on Leila Lindholmin kirjasta Pala kakkua, mutta muuttelin sitä aavistuksen omien tarvevarastojen ja mieltymysteni mukaan.

Pohja
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl muscovado-sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
2,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl kanelia
1 tl hienonnettua kaardemummaa
0,5 tl inkivääriä
ripaus suolaa
1 dl auringonkukkaöljyä
3-4 raastettua porkkanaa

Kuorrute
100 g pehmeää voita
6-7 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
pari reiluhkoa tirautusta sitruunamehua
200 g maustamatonta tuorejuustoa

Päälle manteli- tai pähkinärouhetta
 
Ensin vatkataan munat ja sokerit vaahdoksi. Muut aineet sekoitetaan keskenään ja yhdistetään muna-sokeriseokseen nostellen. Kaadetaan voideltuun irtoreunavuokaan ja paistetaan 150°C uunissa n. 50 minuuttia.

Anna pohjan jäähtyä hyvin ja sekoita sitten keskenään kuorrutteen ainekset. Levitä kuorrute kakun päälle haluamallasi tavalla ja koristele halutessasi pähkinärouheella tai vaikkapa namimassoista tehdyillä porkkanoilla! :) Pohjan voi myös halkaista ja laittaa osan kuorrutteesta kakun väliin. Omassa kakussa kuorrute jäi hieman liian lötköksi, kun tomusokeri loppui viiden desin kodalla. Päällä kuuluisi perinteisesti olla mantelirouhetta, mutta kun sitä ei kaapista sattunut löytymään, murskasin vähän cashew-pähkinöitä niiden sijaan. Ja nuo tummat strösselit olivat ihan pöhkö päähänpisto, mutta niistä tulee oikeastaan aika kiva kontrasti kuorrutteeseen.


Nam! Hyvää! Ja teekupissa polskii Clas Ohlsonilta itse itselleni joululahjaksi ostama robotti-teesiivilä. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti