keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Kiireinen kevät

Viimeinen kuukausi on ollut niin kiireinen, etten ole edes ehtinyt ajatella bloggausta, saati kuvien siirtoa koneelle. Nimittäin kun suurin osa muista ohjaustoiminnan opiskelijoista riensi kahden viikon "hiihtolomalle", tein minä pari intensiivistä viikkoa työharjoittelua Monitoimitalo 13:lla.

Monitoimitalo 13 on Tampereen kaupungin ylläpitämä talo, joka tarjoaa monenmoista toimintaa 7-29 -vuotiaille kädentaidoista konsolipelien pelailuun. Harjoitteluni tein kädentaitokerroksessa, jossa on mahdollisuus askarteluun, koruntekoon, ompeluun, kudontaan, savitöihin, huovutukseen, kankaanpainantaan, pieniin puutöihin... oikeastaan melkein mihin vain!


Monitoimitalon avoimina päivinä paikalle voi lampsia joko omien materiaalien ja suunnitelman kanssa tai etsimään inspiraatiota erilaisista materiaaleista, joita kädentaitokerroksen kaapit pursuavat. Ohjaajat auttavat ideoinnissa ja toteutuksessa kunkin asiakkaan toiveiden mukaan. Avoimet päivät ovat maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 13-19.

Hiihtolomalla, viikolla 10, järjestettiin Monitoimitalolla ja Pakkahuoneella ChillHouse -tapahtuma, johon osallistui yhteensä yli 5000 nuorta. Ikimuistoinen viikko oli myös kädentaitokerroksessa, joka tarjosi nuorille t-paitojen tuunausta, maskottien askartelua, korujen tekoa kierrätysmateriaaleista, sisustustaulujen suunnittelua ja toteutusta sekä soitinpajan.Polkupyörän sisäkumista tehtyjä koruja ja opiskelukaverini Merjan tuunaama t-paita


Harjoitteluni oli kurjan lyhyt, mutta onneksi minulla on vielä nelisen vuotta aikaa hyödyntää Monitoimitalon tiloja ja materiaaleja. Heti seuraavalla viikolla harjoitteluni päätyttyä säntäsin omien keramiikkaprojektien kimppuun, joista ensimmäiset valuesinet odottelevat viimeistelyä, polttoa ja lasitusta.


3 kommenttia:

  1. Minullakin on tuollainen teepannu ;) Silloin paikka ei tosin ollut nimeltään 13, ja sijaitsikin eri paikassa. Siellä opin myös huovuttamaan ja tiffanytyötkin tuli tutuiksi. Ihana paikka. Hienoa että kädentaitoihin on Tampereella edelleen mahdollisuus!

    VastaaPoista
  2. Aivan, ennen toiminta oli Toimintakeskus Vuoltsulla, linja-autoaseman vieressä. Sieltä siirtyi paljon materiaaleja, työvälineitä ja ohjaajia Monitoimitaloon. Upea paikka, jossa saisi näin sesonkiajan ulkopuolella käydä enemmänkin nuoria kädentaitoja harrastamassa! :)

    VastaaPoista
  3. Kävin monen monta vuotta, kunnes muutin pois Tampereelta. Ja nykyisin tuo ikäkin on jo este... Mutta hienoa että paikka on edelleen olemassa!

    VastaaPoista