keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Karmiinia!

Viimelauantai oli, huh, viimeinen koululauantai. Värjäyskurssi kyllä söi näistä muutamista viikonlopuista tehokkaasti sen lepäämis- ja rentoutumisidean kokonaan. Monta mielenkiintoista menetelmää on kuitenkin nyt kokeiltu. Kurssin pakollisten testattavien menetelmien lisäksi on tehtävä myös yksi oma työ, joka on muutoin vapaamuotoinen, mutta sen aiheena on oltava 'vesi'.

Päätin jotakin ihanaa kirjoneuletta jonkin aikaa pohdittuani kuitenkin värjätä langat virkattuun peittoon, jonka koko määräytyy lankojen riittävyyden mukaan. Pengoin nimittäin lankavarastostani kaikki turhat ja rumat 7 Veljestä -langat, ja koska niitä vaikuttikin olevan aika reilusti, värjäsin ne uuteen uskoon reaktioväreillä. Liemiä oli kaksi - karmiininpunainen ja karmiininpunainen terästettynä tipalla mariininsinistä. Tältä ne nyt näyttävät:
Juuri sellaisia, kun toivoinkin niistä tulevan! Pidän siitä, miten käsinvärjätyssä langassa erottuu tummempia tai vaaleampia kuituja, eikä väri ole täysin tasainen (viimeisessä kuvassa tuo kissankarva kyllä ehkä vähän häiritsee ;D). Virkkauksessa aion käyttää näiden punaisten lisäksi harmaita, valmiita Novitan lankoja rauhoittamaan osin aika ärtsyn värisiä fuksioita ja violetteja uutukaisiani.

Ja se vesi. Miten se tähän omaan työhön liittyy? En minäkään vielä tiedä...

3 kommenttia:

  1. Ihania lankoja olet värjännyt <3__<3

    VastaaPoista
  2. Kiitos Eeva :) Näistä pitäisi nyt sit virkata se peitto. Kurssin palautuspäivään mennessä en sitä varmasti valmiiksi saa, mutta jos jotain näytepaloja ainakin!

    VastaaPoista
  3. Oi, miten ihanan värisiä lankoja, tulee varmasti hieno peitto :)

    VastaaPoista