torstai 7. elokuuta 2014

Nopeita tekeleitä - omasta päästä


Joskus tarvii tehtäväkseen jotakin helppoa ja huoletonta; niin kävi minulle, kun kissani sairastui jälleen kerran. Päivät kului pitkälti olohuoneen lattialla petauspatjasta rakentamani pesän huomassa kissan vieressä ja sarjoja katsellessa kissanpaijauksen välissä. Jotakin piti silti päästä neulomaankin, joten nappasin työn alle ihanan Yarngrimoiren violetti-kullankeltaisen langan ja päätin neuloa hiukan pidempivartiset löpsylapaset syksyä odottamaan!


BFL Twist Sock oli ihanaa neulottavaa. Värit miellyttävät kovasti jo vyyhtinä, ja lapasiinkin ne asettuivat aika vekkulisti! :) Tarkoituksena oli tehdä varteen vielä pystysuuntainen hihna violetilla napilla, mutta sopivaa kullankeltaista lankaa ei ole vielä löytynyt! Ehkä joku päivä löydän täydellisen värisen langan viimeistelläkseni nämä.


 Toinen nopea työ oli pieni vetskaripussukka, jonka ansiosta opettelin kirjovirkkauksen tasona. Tässäkin alkuperäinen visio oli hieman erilainen, nimittäin kuvion piti kulkea vaakasuorassa ja pussukasta piti tulla huomattavasti isompi. Tein aloittaessani kappaleesta kuitenkin aivan liiankin leveän, joten pussukka löysi muotonsa hiukan pienemmässä muodossa.


 Minuun iski kesän tultua ihan kamalan kova tarve hankkiutua Kaikesta ylimääräisestä ja turhasta eroon.. Sama pätee lankavarastoa, ja nyt olenkin suunnitellut useita projekteja stashini lankoja käyttäen. Vaikka mitä on tulossa, mutta näiden lankojen kohtalo on vielä arvoitus!

Erittäin ohut pellavalanka vaikuttaa hyvälaatuiselta, mutta en vain löydä sille sopivaa käyttötarkoitusta. Kutominen näistä olisi mahtavaa, mutta tällä hetkellä tuntuu hankalalta käydä muualla kutomassa. Ehkä koetan vielä metsästää niille sopivaa neulekäyttöä :) Ja pienempi kerä, se on aivan uskomattoman pehmeää ja kauniskiiltoista, kertaamatonta silkkiä. Näiden lankojen kerimiseen meni tunteja, ja kaapissa odottaa vielä muutama sekasotkuinen vyyhti.. Ideoita?2 kommenttia:

  1. Herkullinen postaus! Tuosta pussukasta tykkään todella paljon. On just sellainen mitä olen kaipaillut, joten pitää varmaan ruveta toteuttamaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pussukka on kyllä aika kiva, en vielä oo ihan varma mihin käyttöön sen ristisin :D Aika mukava pikkuprojekti!

      Poista