lauantai 9. elokuuta 2014

Minion -kakku


Eilen viimeinkin vietettiin "tupareita", ja ajatus kakusta heräsi jo aikapäiviä sitten. Minionkakkuhan se oli saatava ja ideoita suunnitteluun löytyikin hirvittävä määrä googlaamalla ja pinterestistä.

Alunperin oli tarkoitus tehdä yksi suuri minion, mutta koska itse en erityisemmin pidä sokerimassan mausta kakun kuorrutteena, piti hiukan improvisoida kakun rakenteen kanssa. Lisäksi suuren minionin tekeminen tuntui hankalalta - miten saisi pysymään korkean kakun kasassa ja mistä löytää puolipallovuoka niin, ettei kakkupohjaa menisi ihan kamalasti hukkaan.

Kakkuasioita vatvoessa törmäsin Kotilieden sivulla ihanan näköiseen suklaisen appelsiinikakun ohjeeseen (löytyy täältä). Lopulta ratkaisu oli kompromissi: tehdäänpäs hiukan isompi kakku jonka päällä minion voi möllöttää!


Kakun täytettäkin piti hiukan muuttaa, sillä minionkakunhan on tietty pakko olla banaanisuklaakakku :) Appelsiinitäytteen sijaan kakku täytettiin siis suklaakermavaahto-banaanimössöllä ja piristykseksi toinen ohut kerros sai sipauksen aprikoosimarmeladia. Myös minion on sisältä kakkua, ja sopivaksi muotiksi löytyi 12-senttinen kakkuvuoka sekä pään muotoilua varten muovinen, pyöreä jälkiruokakippo.

Kakku oli erittäin suklainen, mutta sopi omaan makuun kyllä vallan hyvin :) Ehkä joku kerta pitää kokeilla ihan tuolla appelsiiniversiollakin!

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Anii! Suklaakuorrutteen levitin vähän liian lämpimänä, niin se pääsi valahtamaan reunoilta aika pahasti yli :D Mutta no, mikäpä tuossa ja tilannetta pelasti hiukan banaanikarkit, joita laitoin kuvien jälkeen vielä hieman lisää kakun juurelle. Ainakin oli hyvää!

      Poista
  2. WAU! Aivan ihastuttava kakku! Mielettömän hieno Minion!

    VastaaPoista