perjantai 22. toukokuuta 2015

Itsevärjättyä


Aina välillä sitä jää kirjoittelematta blogiin, vaikka olisikin tehnyt paljon ja saanut jotain aina välillä valmiiksikin. Tällä hetkellä opparihommat ovat niin vauhdilla käynnissä, etten paljoa ehdi neulomaankaan. JyJu on vielä kesken ja menin ilmoittautumaan TDS:iinkin, mutta sen osalta saa kisailu jäädä minulta väliin :) Ehdin kuitenkin värjäillä sukkalankoja valmiiksi, jotta voin sitten heti opparin valmistuttua alkaa neuloa uusia sukkapareja lahjalaatikkoon!


Tämän liukuvärjätyn langan värjäsin jo talvella, kuten kuvasta näkyy, mutta ajattelin tuoda sen vielä esiin bloginkin kautta. Instagramissa tästä olikin joskus kuva, mutta tässä hän nyt on! Liukuvärikokeilujen toinen tulos, ja tykkään kyllä kovasti. Saa nähdä mihin tämän lopulta käytän, pari ideaa on jo mielessä.. Värjäystekniikasta sen verran, että kerän laskeminen metri metriltä kattilaan on hidasta, mutta aika jännittävää :D Koska halusin liu'usta piiiitkän tai vaihtoehtoisesti kaksi lankaa vaikkapa sukkia varten, valuttelin langan kaksinkertaisena kahdelta kerältä. Voi sitten neuloa joko sukat tai huivia niin, että käyttelee aina vuorotellen eri säikeitä. Katsotaan nyt!


Merino Twist -lankaakin värjäilin ja se taipui tällaiseksi omaksi Dotted Rays -vaikutteiseksi kokeiluksi. Lanka on ihanan tuntuista ja värjäystulos on juuri sellainen elävä kuin toivoinkin. Huivi jäi vain hiukan liian pieneksi, mutta eiköhän tälle käyttöä ole.


3 kommenttia:

 1. Voi miten herkullisia lankoja! Millä oot noin kauniit värit saanu aikaseks? Ihan itseäkin alkaa kutkuttaa! Ihanat <3 itekin just opparia kirjotan ja eipä kyllä pahemmin ennätä neulomaan ainakaan niin paljon kuin haluais! :D

  VastaaPoista
 2. Ihanat langat ja ihanat kuvat. tulen varmasti vierailulle toistekin :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Vilma! Oon käytellyt Dharman happovärejä, ostin purkkien jämiä lankavärjäriystävältäni ja ovat kyllä superriittoisia! Suosittelen, ihan älyttömän kivaa hommaa :)

  Henna, kiva kuulla, kiitos!! Pitääpä käydä vastavierailulla ^^

  VastaaPoista