perjantai 3. heinäkuuta 2015

Stripe Study ShawlLanka: Fabel valkoinen ja itsevärjätty
Puikot: 4.0 mm

Kaksi ystävääni värjäävät ihan ä-lyt-tö-män ihania lankoja, ja kuten aiemminkin olen postauksissani tuonut esiin, olen myöskin itse pikkuhiljaa opetellut värjäilemään lankoja happoväreillä. Dropsin Fabel on ollut eniten käyttämäni pohja värjäilykokeiluihin, sillä se on minusta vallan hyvä lanka, sitä on helposti saatavilla ja ennenkaikkea se on edullista - etenkin Dropsin Super Salen aikaan. Joskus ihan ensimmäisten värjäilykokeilujeni lomassa sain päähäni, että nyt mun on aivan pakko saada liukuvärjättyä lankaa. Ajattelin ensin niitä sukkiin, joten värjäsin kaksi 50 gramman kerää samaan aikaan saadakseni liu'ut mätsäämään keskenään.

Käyttökohde kuitenkin vaihtui sukista huiviin. Näin Ravelryssä projekteja selaillessani jonkun tehneen samantyyppisen Stripe Studyn yksivärisen ja gradienttilangan yhdistelmästä ja sukkapäätös oli sillä pyörretty. Haluaisin tästä langasta nyt sitten ehdottomasti raitahuivin. Koska lanka oli värjätty kaksinkerroin, olin myös kerinyt sen kakulle kaksinkerroin. Jotta väriliuku olisi kaunis, käytin kahta säiettä vuorotellen. Tämä sitten aiheuttikin hiukan säätöä, mutta onnistui lopulta paremmin ja vähemmällä tuskailulla kuin oletin! Toki piiiiiitkiä lankalenkkejä syntyi varsinkin työn loppuvaiheessa, mutta ei se niin hankalaa ollut.. :)


Malli on Veera Välimäen suunnittelema. Hänen neulemalleistaan löytyy todella monta ihanaa ja simppeliä neuletta, joista varmasti tulen vielä muutaman muunkin neulomaan. Kannattaa tutustua, sopivat ainakin mun makuuni erittäin hyvin :) Huivien lisäksi Veera on suunnitellut useita upeita neulepuseroita ja -takkeja. Kaiken lisäksi ainakin tämä huivi oli tosi koukuttava neuloa ja syntyikin sitten sutjakasti puolessatoista viikossa, vaikken erityisemmin neulomisen kanssa hätäillyt.


Muitakin kuulumisia! Olen vihdoin saanut opintoni päätökseen ja 31.7. on virallinen valmistumispäiväni. Opinnäytetyöni tein neuleblogien parissa ja jos kiinnostaa lukaista tai muutoin vilkaista kyselytutkimuksen tuloksia, on oppari luettavissa Theseuksessa. Varmasti jotkut lukijat ovat kyselyyn vastanneetkin :) Ohjaustoiminnan artenomeja valmistuu enää jonkin aikaa, sillä koulutusohjelmaan ei ole otettu uusia aloittavia opiskelijoita enää hetkeen. Opintojen päätyttyä olen kesän lähinnä löhöillyt ja viimeisen reilun viikon hoitanut kaverini pientä chihuahuaa, joka on rohkaistunut valtavasti ja tulee jo lähes toimeen kissanikin kanssa! :D

8 kommenttia:

 1. Aivan ihana huivi ja varsinkin tuo liukuvärjätty lanka! :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis huivi! Onnea valmistumisesta!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kaikille :) Liukuväri onnistui kyllä kivasti, aikomuksissa ollut värjätä lisää vastaavia eri väreillä. Jahka saan lisää pohjalankaa!

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanat värit, tuo liukuväri on to-die-for!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se onnistui kyllä tosi kivasti, liuku on tosi soljuva :) Pitää tehdä lisää!

   Poista
 5. Aivan ihana blogi sinulla! Niin kauniita kuvia ja neuleita, tulenkin heti mukaan lukijaksi. Mukavaa heinäkuun viimeistä päivää!

  VastaaPoista
 6. Moikka! Sait multa Liebster Award -haasteen, löydät sen täältä http://tavaroidentaikamaailma.blogspot.fi/ (:

  VastaaPoista