maanantai 22. kesäkuuta 2015

Tour de Sock: Stage Three ja Wurm-pipo


Tour de Sockin kolmannen etapin ohje julkaistiin juhannuksen jälkeisenä sunnuntaina, aamukahdeksalta Suomen aikaan. Etulyöntiasema oli ihan kiistaton, kun suomalaiset neulojat tuntuvat olevan muutoinkin erittäin hyvässä terässä tässä nopeuskisassa. Muutamat nopsat olivat neuloneet nämä sukat alle 12 tunnin!

En lähtenyt kisaan lainkaan kilpailumielisenä, mutta koska ajoitus oli mainio ja sunnuntaille oli muutoinkin Ideapark-reissua lukuunottamatta kalenterissa vain luppoaikaa, päätin tarttua puikkoihin heti ohjeen julkaisun jälkeen. Tai itseasiassa jo muutamaa minuuttia ennen kahdeksaa, sillä päivitin sivua juuri H-hetken lyödessä! Alkuvaikutelma uudesta ohjeesta oli ehkä vähän pettynyt, mutta nyt sukkien valmistuttua ne näyttävätkin aika kivoilta kuvissa. Nimestä huolimatta minulle tulee näistä kyllä ekana mieleen heppatarvikkeet: kuolainrenkaat, ketjut ja suitset!


Lanka: Yarngrimoire BFL Twist Sock
Puikot: 2.25 mm
Menekki: 85 grammaa

Mallista etukäteen tiedettiin vain, että tällä kertaa tarvittaisiin vain yksi väri. Lankalaatikoitani järjestellessä huomasin jämälaatikkoon jostain syystä eksyneen korkkaamattoman kerän Yarngrimoiren upean väristä sukkalankaa, ja päätös oli sillä selvä :) 

Tässä toisen ja kolmannen etapin välissä on ollut aikaa muuhunkin kuin sukkiin. Samaisen lankojen perkausprojektin aikana nappasin esille myös pari kerää Rowanin Pure Wool Arania. Keltainen on nimeltään Banana, violetin nimeä en muista ja vyötekin oli hukassa - tietääkö joku? Paksusta mutta älyttömän pehmoisesta langasta syntyi äkkiä pipo mallilla nimeltä Wurm. Ilman tupsua se näytti niin pöljältä, että iltapuhteina pyörittelin töpäkän tupsunkin. En kyllä ole varma, pelastiko se mitään... :D
4 kommenttia: