keskiviikko 9. syyskuuta 2015

La Grasse Matinée


Lanka: Rowan Felted Tweed DK, väri Bilberry
Puikot: 2.5 ja 3.0 mm

Tämä nimimerkki Neulistin suunnittelema, hyvin simppeli pusero oli myös yksi sellaisista neuleista, joka löysi tiensä sydämeeni heti ensisilmäyksellä! Neulistin oma keltainen tweed-neule on minusta ihan älyttömän kaunis ja vaikken aiemmin ole erityisemmin viehtynyt tweed-langoista, niin tähän se jotenkin sopii. Sileä pinta on elävää ja minulla kävi tuuri, kun Karnaluksista löytyi Suomessa roimasti kalliimmalla myytävää Rowanin Felted Tweediä. Värivalikoimaa oli Viron lankaihmeellä melko niukasti, mutta tämä Bilberry kävi mulle kuin nenä päähän!


Neuloin La grasse matinéen melkoisella vauhdilla. Olisin luonut silmukat heti Virosta palattuani, mutta pahus; ainoat oikean kokoiset puikot olivat kiinni January Mittenseissä. Lapaset saivat sitten kyytiä ja ne valmistuivat ihan yllättäen, kun piti äkkiä saada puikot tätä projektia varten vapaaksi :)

La grasse matinée on todella helppo neuloa, mutta hiukan alussa jännitti, kun tajusin ostaneeni hiukan eri lankaa kuin ohjeessa oli mainittu. Vasta kotosalla hoksasin tuon pienen eron (hiplasin Karnaluksissa kyllä tuota Rowan Fine Tweediäkin), joten arvatkaapa mitä! Tätä kömmähdystä seurasi niinkin merkittävä suoritus, kuin mallitilkun neulominen! Aivan. Mallitilkun. Ja hyvä olikin, sillä käsialani oli tällä kenties hiukan karkeammalla langalla löysempää, vaikka langan juoksevuus onkin melko sama. En halunnut vaihtaa ohjetta pienempiin puikkoihin, sillä halusin helman kuitenkin olevan mukavan laskeutuva. Lopulta päädyin neulomaan S-koon mukaan, joka tällä langalla ja omalla käsialallani vastasi noin L-kokoa. Lopputulos on aikalailla sellainen kuin toivoinkin - ylisuuri syyspusero, jonka voi pukea vähän paksummankin vaatekerroksen päälle ekstralämmikkeeksi!

Niin ja tuo kirja on oikeasti vielä ihan kokonaan lukematta. Nappasin sen hyllystä kuvaamaan lähtiessä, kun joskus keskittymisvaikeuksista kärsivän neulojan on vain vaikeaa pitää käsiä rennosti ja luontevasti kuvissa. On muuten hauska huomata, miten sitä pikkuhiljaa oppii olemaan vähän rennommin kuvattavana ja pohtimaan kivannäköisiä ruutuja yhdessä kuvaajan kanssa. Välillä mietin, onko kuvattavana oleminen kaikille muillekin neulebloggaajille yhtä hankalaa, kun välillä blogeja selatessa näkee aivan uskomattoman kauniita otoksia! 

Pakko vielä mainita sellaisestakin piristävästä tapauksesta, kun aiemmin postaamani Moonraker -huivi herätti yllättävän paljon kiinnostusta Ravelryssä ja Instagramissa. Moonrakerin suunnitellut Melanie Berg halusi esitellä projektini omalla Instagram- ja Facebook-sivullaan parin kuvan muodossa. Päivän aikana minulle sitten tupsahtikin vissiin viitisenkymmentä uutta Instagram-seuraajaa ja paljon kehuja kauniista kuvista. Tuli todella mukava olo tällaisesta huomionosoituksesta, sillä blogini on kuitenkin suhteellisen pienimuotoinen ja Instagramiinkin postailen paljon kuvia, jotka eivät liity neulomiseen tippaakaan!

Tässä vaiheessa on kyllä näin bloginkin kautta välittettävä Joonakselle valtavat kiitokset jälleen kerran näistä ja kymmenistä, ellei sadoista aiemmistakin kuvista, jotka keräävät paljon positiivista palautetta useampaakin eri väylää pitkin! Neuleiden kuvaaminen yksin olisi todella hankalaa ja ainakin itse koen, että kuvat ovat mielenkiintoisempia, kun neule on käytössä ihmisen yllä. Ja sitäpaitsi, uusien kuvauskohteiden pohtiminen on välillä ehkä hiukan haastavaa, mutta aina yhtä hauskaa :)7 kommenttia:

 1. Iiiik iiik iik, miten ihana. Hyvin näyttää toimivan paksummastakin langasta.

  Sulla on kyllä kertakaikkisen valloittavan kauniita kuvia blogi täynnä. Itsellä ainakin se kuvattavana olemisen luontevuus kehittyy väkisinkin, kun harva se päivä kuvataan neuleita. Ja ne blogiin päätyvät onnistuneet otokset on juurikin viisi parasta noin sadan räpsäisyn joukosta.

  VastaaPoista
 2. Kyllä, ja tää on Lämmin! Aivan mahtava neule, syksyä ootellessa :) Kiitos paljon kivasta mallista, minähän en kovin montaa puseroa/takkia olekaan neulonut, joten tää on ehdottomasti tarpeeseen!

  Se on kyllä totta, kuvia on jotain satoja ja sit muutama kivoin löytyy niistä yleensä aika helposti. Onneksi blogiin ei montaa kuvaa tarviikaan.. ;D

  VastaaPoista
 3. Kyllä tuli taas hyvä mieli, kun vieraili katsomassa ihania kuviasi!
  Tuo neule on kyllä upea ja voin kertoa, että oma keväällä valmistunut on ollut ahkerassa käytössä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulipa hyvä mieli, kun tietää että jollekin tulee näistä hyvä mieli ^_^ Kiitos paljon, pitää visiteerata sinunkin blogissasi - näyttää pikavilkaisulla aivan ihanalta!

   Poista
 4. Rakastuin!! Tämä lanka sopii tähän kyllä älyttömän hyvin :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitoksia! Tämä hiukan rouheampikin lanka toimii kyllä hyvin, vaikka tarkoituksenani oli alunperin ostaa samaa kuin mitä ohjeessa oli käytetty. Mutta onneksi malli on simppeli, ja koon kanssa pystyi kikkailemaan :) Kiitos kommentista!

   Poista
 5. Miettömän hieno! Ja kaksi edellistäkin postausta, olen neuleblogi-taivaassa. Kuvilla on kyllä hurja merkitys. Vielä kun itsekin uskaltautuisi sinne kameran toiselle puolelle, edes ihan vähän.

  VastaaPoista