perjantai 18. joulukuuta 2015

Fuego -pipo ja paljastus punaisista sukista


Aina välillä valmistuu pienehköjä "perusprojekteja" suurempien neuletöiden välissä, eikä niistä muista edes blogata. Tämän postauksen päätin omistaa muutamalle tällaiselle nopealle projektille, joista olen kyllä tehnyt merkinnät Ravelryyn, mutta joista en ole hiiskunut täällä blogin puolella sanaakaan!

Messuilta ostin Malabrigo Worstedia pari vyyhtiä. Tuo on muuten ihan unelmanpehmeää lankaa, jotenkin se tuntuu ihan siltä kun pumpulia neuloisi. Minulla oli heti lankoja hipelöidessäni ajatus, että tekisin kaksi neutraalin väristä pipoa isoilla tupsuilla, ja toinen näistä sitten valmistuikin kertaistumalta. Suuri valkoinen turkistupsu on messulöytöjä muuten myös :) Pipon mallin nimi on Fuego, joka hiukan pienemmillä puikoilla neulottuna ei ole mun suuressa päässäni niin löysä kuin ehkä pitäisi, mutta mä pidän tästä kovasti juuri näin! Löysiä pipoja kun sattuu jo muutama tuolla hattuhyllyllä lojumaan.. :)

Punaiset pitkävartiset sukat tein aiemmin syksyllä tilaustyönä vanhan kaverini vaimolle, kun he olivat keittiöremppaa paossa ja vaimon varpaita alkoi palella :) Nämä sukat tein ilman ohjetta, mutta vastaavat palmikkosukat olen joskus aiemmin tehnyt Novitan ohjeella. Muistelin siis vanhoja ja katselin kuvia aiemmin tekemistäni sukista ja tällaiset niistä sitten tulivat.

Mulla on omissa käyttöneuleissani aika pieni väriskaala: harmaa, harmaa, musta, harmaa ja ehkä joku "räväkkä" tumma petrooli tai violetti käyvät myös ;) Tuntui hassulta neuloa punaisia sukkia, etenkin kun hetki näiden valmistumisen jälkeen minulta tilattiin punaiset pitsisukat! Tässä nämä nyt kuitenkin ovat, turha peitellä tätäkin tosiasiaa, että käytin neuloessani oikein punaistakin punaisempaa lankaa ja vielä kahteen otteeseen.


Näiden pitsisukkien malli on nimeltään Cherry Lane Socks ja ne löysivät kodin mummoni ystävän ystävän luota. Punainen oli niin kirkas joulunpunainen, että kuvissa palmikkokuvio ei kunnolla edes näy, mutta vau miltä tuo mustavalkoinen kuva näyttää! Joku saattaa haluta itselleenkin tällaiset. Harmaana.
4 kommenttia: