maanantai 28. joulukuuta 2015

Pakkasen kimaltava pitsisukka


Kesällä osallistuin ensimmäistä kertaa Tour-de-Sock -kilpailuun. Lähdin mukaan avoimin mielin; en niinkään kisaamaan, vaan lähinnä pitämään hauskaa ja ehkä vähän mittailemaan omaa neulontavauhtianikin, jos sellainen fiilis jonkin sukkamallin parissa tulisi. Ja tulihan se, kun neuloin Touring Bubbles -sukat omaa ennätysvauhtiani.

Pari muutakin etappia neuloin nopeasti, mutta sukat joissa oli helmiä - nämä sukat - eivät olleet ihan mun vahvinta alaani. Sain kisan aikana valmiiksi yhden sukan ja yhden resorin, mutta siihen se sitten jäikin. Kovin kauan joutui yksinäinen violetti helmisukka odottelemaan ystävää, vaan jouluneuleiden jälkeen päätin hoitaa tämän wipin pois Ravelry-listalta.


 Malli: From A Distance
Lanka: ONION knit Nettle Sock Yarn
Puikot: 2.0 mm

Pitsineulesukat olivat minulle jo entuudestaan tuttu juttu, mutta helmiä en ollut aiemmin sukkiin pujotellut. Olin kyllä tehnyt Cloud Illusions -huivin helmillä, joten aivan uutta ei tekniikka mulle ollut - tiesin että tykkäisin käyttää koruvaijerimetodia ja että tulisin hukkaamaan ainakin viisi koruvaijeripätkää. Tiedättekö, miten vaikeaa sellaista on löytää laminaatilta tai vielä pahempaa: matolta? Onneksi vaijeria löytyi jo valmiina kunnon kelallinen korutarvikelaatikosta :)

Toinen huomionarvoinen seikka näissä sukissa on lanka. ONIONin langan sievän pienen kiillon takana on nimittäin nimensä mukaisesti nokkonen, jota langassa on peräti 30%. Loput 70% onkin sitten ihan villaa, joten ilmeisesti nokkonen todella vahvistaa langan sukkakäyttöön sopivaksi (nähtäväksi jää, jääkö sukat omaan kriittiseen testikäyttöön vai saavatko ne kodin muualta). ONIONin Nettle Sock Yarnissa näytti olevan todella monta väriä mun mieleen, eikä neuletuntumakaan ikävä ollut, vaikkakaan toki ihan pehmeimmästä päästä tämä ei ole. Jotenkin tässä langassa on jännä tuntu, hieman jopa "kova", mutta ei lainkaan kutittava. Kyllä minä tästä jonkun huivinkin kelpuuttaisin...
10 kommenttia:

 1. Kyllä kannatti urakoida toinenkin sukka valmiiksi, kauniit ovat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! On nämä huomattavasti kivemman näköiset jalassa kuin parittomana laatikon pohjalla :D

   Poista
 2. Kannatti antaa sukkien odottaa kun nyt sait noin sopivan talvimaiseman kauniiden sukkien taustaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Kylmä violetti ja kimaltavat helmet sopivat näihin keleihin kyllä tosi nätisti.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos :) Kävin tänään ihastelemassa muita nokkoslangan värejä ja siinä olisi yksi niiiiin ihana savunharmaa, että..

   Poista
 4. Are these beads?! What a great idea! Love your photos - always inspiring!

  VastaaPoista
 5. Yes, there is 462 beads in total! :D And thank you, I am lucky to have a great photographer Joonas with me, he is always ready for a photoshoot :)

  VastaaPoista