perjantai 22. elokuuta 2014

V&O -sormikkaat


Malli: V & O, oma, improvisoitu
Lanka: Hjertegarn Hjerte Alpaca, värit 3810 ja 2336
Puikot: 2.5 mm


Näitä sormikkaita voi pitää kahdella tavalla: joko varret taitettuna kaksinkerroin tai varret "auki", jolloin ne ylttävät hyvin korkealle kyynärvarteen. Pehmeä alpakkalanka ja varren muhkea patenttineule tekevät näistä erittäin lämpimät ja mukavat ihoa vasten.

V&O -sormikkaat saivat alkunsa mallista, johon törmäsin eräänä päivänä Ravelryssä. Hetken tuumailujen jälkeen päätin, että selviäisin kokonaisuudessaan hyvin yksinkertaisesta mallista itsekin. Ja näinhän se oli, vaikein vaihe taisi olla langan ja värien valkkaaminen :)

Aloitin sormikkaat luomalla molempia käsineitä varten 44 silmukkaa käyttäen 'crochet chain provisional cast on' -tekniikkaa. Nostin silmukat pyöröpuikoille ja neuloin molempia sormikkaita samanaikaisesti, aloittaen siis ranteesta ja edeten ensin peukalokiilaan ja sen jälkeen kohti sormia. Sormet neuloin tietysti yksitellen, ja kun sormikasosuus oli valmis, sujautin molemmat hanskat silmukoiden luomiseen käytetyn ketjusilmukkaketjun purkamisen jälkeen takaisin yhdelle pitkälle pyöröpuikolle ja neuloin patenttineuleena varret. Varsiin tein seitsemän silmukan levyiset aukot peukkuja varten.  
4 kommenttia:

 1. Vekkulit hanskat! Voisin hyvin soveltaa samaa tekniikkaa vaikkapa ihan yksivärisinäkin. Voisin kuvitella nää hyviks pyöräillessä kun ranteet ja käsivarret aina palelee varsinkin syksyisin. :)

  VastaaPoista
 2. Hauskat ja nätit sormikkaat! :)

  VastaaPoista
 3. Oijoi! Tosi ihanat! Mukavat väripilkut syksyyn :) .

  VastaaPoista
 4. Kiitos! :) Suuri kontrasti värien välillä sopii loistavasti tällaiseen vinksinvonksin-malliin! Nyt vain odottelemaan, että tulisi tarpeeksi kylmät kelit - nämä ovat nimittäin TODELLA lämpimät, etenkin varret kaksinkerroin käännettyinä! :)

  VastaaPoista