torstai 11. kesäkuuta 2015

Grandpa CardiganJyJu-tempauksen innoittamana aloitin ensin Krydda -nimisen neuletakin, jota neuloinkin aika pitkälle. Jotenkin kuitenkaan malli ei innostanut lopulta ihan niin paljon kuin aluksi, ja projekti alkoi tökkiä kamalasti. Lopulta päädyin purkamaan koko Kryddan ja etsiskelin uuden neuletakin näinkin paksulle langalle. Muutamia vaihtoehtoja löytyi, mutta lopulta voittaja oli:

Lanka: Drops Lima, 701 (petrooli)
Puikot: 4.0 mm
Menekki: 465 g


Kiitos suurien puikkojen, syntyi palmikkoa aika vauhdilla! Kerän neuloi helposti yhdeltä istumalta, mutta aika monta niitä tähän lopulta menikin, vaikka päätin jättää hihat vajaamittaisiksi. Lanka tuntuu hiukan kutittavalta, mutta näin se ei yltä ainakaan kutittamaan herkkiä ranteitani :) Muutoinkin tätä takkia aloittaessa ajattelin haluavani takin, jota pitäisin aina auki, joten valkkasin hiukan normia pienemmän koon, jonka pingottaisin sitten laskeutuvammaksi. Lopulta en malttanut odottaa takin kuivumista ihan loppuun asti, purin nupparit pingotuksesta, puin märän villatakin päälleni ja juoksentelin ja FÖÖNASIN itseäni loppupäivän! Hulluja nää neulojat...Tarkkasilmäisimmät varmaan jo huomasivatkin, että hei, tuossahan ei ole nappeja! Ei olekaan, kun en vaan osaa päättää millaiset laittaisin. Tai sitten minulla ei ole vielä The Nappeja, jotka on kuin tehdyt just tähän takkiin. Pohdin pitkään laittavani tähän Tallinnasta ostamani puunapit, taisivat olla saarnia, mutta katsellessani kokonaisuutta tunsin sen tekevän takista ehkä mun tyyliini hiukan liian "hipin" :D Jospa sitä suuntaisi joku päivä vielä nappikauppaan.

Niin ja tää on muuten ihan superlämmin takki!10 kommenttia:

 1. Todella kaunis malli ja upean värinen! :)

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis takki! Värikin on just nappiin. Sulla on myös kaunis neulekäsiala.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo petrooli on kyllä kieltämättä tosi upea. Ja livenä vielä vivahteikkaampi, kun joukosta voi erottaa erisävyisiä kuituja :)

   Poista
 3. Huippuihanan värinen neule! Ja kaunis malli. Tykkään kovasti noista vajaamittaisista hihoista. Toivottavasti täydelliset napit löytyy! :)

  VastaaPoista
 4. Kaunis ja upean värinen villatakki!

  VastaaPoista
 5. Onpa tosi taidokkaasti tehty villatakki! Väri ja malli on kyllä tosi kauniit :)

  VastaaPoista
 6. Valtavat kiitokset! :) Nyt tikutankin jo uutta huivia ja Tour de Sock -sukkia kovaa vauhtia.

  VastaaPoista