maanantai 10. elokuuta 2015

Tunnustuksia

Silloin tällöin minunkin kohdalleni osuu blogeissa kiertäviä hauskoja tunnustuksia, joita muut bloggaajat siis "myöntävät" mieluisilleen blogeille. Tällä kertaa sain tunnustuksen kahdelta ihanalta bloggaajalta, joten vastaan Liebster -tunnustuksen kysymyksiin tässä samassa pläjäyksessä :) Hippusillehan tämä on sikäli harvinaista, että nyt seuraa lähinnä tekstimuotoinen julkaisu!
Kiitokset vielä meri.fi -blogin Merille ja Menninkäisrinsessalle hauskasta tunnustuksesta. Postauksen lopusta löytyy minun asettamani kysymykset, ja koska en osannut nimeä kovinkaan montaa blogia haasteen seuraaviksi uhreiksi, toivon kaikkien innokkaiden vastaavan kyssäreihin kommenttiboksiin! 

Tässä ensin Menninkäisrinsessan antamat kysymykset:

1. Pidätkö enemmän tunturille kiipeämisestä vai sen ihailemisesta kauempaa?
 Rakastan molempia, kaipaan AINA Lappiin tunturien, porojen ja puhtaiden purojen luokse. Ehkä kuitenkin elämyksellisempää minulle on tunturille kiipeäminen, sillä olen sen verran vinksahtanut, että nautin myös itseni rääkkäämisestä ja juoksemisesta :)2. Oletko koskaan neulonut luonnossa?
 Monesti! Nuotiopaikoilla, rannassa ja jos puistot ja kotipihat lasketaan, niin niilläkin.

3. Milloin viimeksi ostit lankaa, kun sitä nyt sattui halvalla saamaan?
 Jaa.. Olen vuosi vuodelta tullut nirsommaksi lankojen suhteen enkä kovin herkästi osta vain siksi, että olisi hyvä tarjous - haluan tietää heti mitä teen ostamastani langasta. Viimeksi lähimpänä tätä tilannetta ehkä olin Dropsin Supersalen aikaan, kun tilailin lankoja värjättäväksi. Taisi siinä pari ylimääräistäkin kerää ostoskoriin pujahtaa :)

4. Kun neulot, teetkö sitä pelkästään vai samalla jotain muuta? Mitä?
 Usein kuuntelen musiikkia, katson Areenasta jotain dokkaria, höpisen irkissä typeriä tai rapsuttelen varpaillani lattialla lojuvaa kissanrötkälettä.

5. Mikä on suurin tai vaativin käsityösi, jonka muistat tehneesi?
 Olen tehnyt niin paljon käsitöitä erilaisilla tekniikoilla, että tämä on tosi vaikea kysymys vastata. Neule- ja virkkausmaailmassa suurin työni on ehkä Villi Pohjola -peitto, vaikeinta minulle on  yhä kaikki kirjoneuleet (siksi tällä hetkellä onkin useita kirjoneuleita puikoilla). Muutoin vaikeita ovat olleet jotkin kirjasidokset, metallityöt sekä puutöissä tekemäni leikkuulauta. Olen niin varovainen ja pelkään teräviä juttuja :D


6. Miksi pidät blogia?
 Omaksi muistikirjakseni, vaikkakin Ravelry on tullut tähän rinnalle tärkeäksi muistikirjaksi. Blogiini laitan kuitenkin aina välillä myös muita käsitöitä, retkitarinoita/-kuvia ja sellaisia jutskia, jotka Ravelryyn ei sovi.

7. Mistä saat inspiraation käsityöihisi?
 Selailen todella paljon muiden tekemiä töitä ja nappaan ideoita matkan varrelta. Minulla on jatkuva tarve oppia jotain uutta ja nähdä tekemäni työn jälki, siihen käsityöt ovat loistava keino.

8. Kuinka monta yhtäaikaa keskeneräistä käsityötä on sopiva?
 Tällä hetkellä niitä taitaa olla seitsemän, ja se on minulle jo hiukan liikaa. Yleensä minulla on WIPejä 3-5, silloin mielenkiinto pysyy yllä.


9. Mikä on käsitöitä tehdessä lempikuitusi?
 Varmastikin merino ja alpakka.

10. Neulotko mieluummin yksin vai porukassa?
 Minun on helpompi keskittyä yksin, mutta neulemiititkin ovat kyllä erittäin piristäviä ja on kiva nähdä muidenkin keskeneräisiä töitä, suitsuttaa pehmoisia lankoja ja jutella ihanista neulemalleista.

11. Olitko joskus ennen tätä mainintaa vieraillut blogissani?
 Myönnän, että en, mutta se näytti erittäin hyvältä! Jäi välilehdelle auki ;)

------------------------
Phui! Sitten mewiin asettamien kysymysten kimppuun:

1. Mikä on onnistunein neuleesi?
 Ehkä eniten itse oon tykännyt Ashburnista, johon upeat langat värjäsi Yarngrimoiren Maria. Tätä huivia olen käyttänyt ihan hirveästi ja sen neulominenkin oli tosi mukavaa. Tällä hetkellä puikoilla on saman suunnittelijan toinen huivi, josta odotan aika fantastista myös ;)


2. Mitä neulot mieluiten?
 Huiveja. On olemassa niin järjetön määrä upeita huivimalleja, että niiden neulomiseen kyllästyn tuskin ikinä. Sukat ovat mukavia, mutta minulle on aina kynnyskysymys se toisen sukan aloittaminen. Onneksi looppaaminen vähän helpottaa. Puseroita ja takkeja olisi ihanaa neuloa myös, mutta minulla harvemmin on tarpeeksi lankaa moisiin.

3. Lempilankasi?
 Dropsin Baby Merino on yksi lemppareistani, sillä se on monikäyttöinen ja värjätessä siihen tarttuu väri tavalla, joka on sataprosenttisesti mun mieleeni.


4. Kuka on lempisuunnittelijasi?
 Ehkä juuri tuon Ashburninkin suunnitellut Melanie Berg.

5. Millaisista puikoista pidät?
 Kivanvärisistä puupuikoista, mutta erityisesti hiilikuitupuikoista ja jäätelöpuikoista.

6. Lempiherkkusi?
 Kaikki! KAIKKI!

7. Teetkö käsitöitä tehdessä muuta, esim katsot telkkaria tai kuuntelet musiikkia? Jos niin mitä?
 Aiemmissa kysymyksissä oli samanmoinen kyssäri, eli usein kuuntelen musiikkia tai katselen dokkareita Areenasta. Ainiin, ja välillä vähän jotain Temptation Islandia tai muuta aivotonta.. Nyt nolottaa..

8. Mistä mallista haaveilet, mutta tiedät ettet tule ikinä saamaan sitä aikaiseksi?
 Kappa! Ja muutama peitto on ikuisesti "jonossa".

9. Mitä muuta harrastat?
 Kuntoilen eri tavoin, kesäisin pääasiassa juoksen ja koetan käydä siinä rinnalla salilla. Talvisin tykkään jumppailla ja käydä spinningissä. Patikoin, geokätköilen ja valokuvaan. Ja opettelen värjäämään lankoja.


10. Minne haluaisit lomailemaan?
 Kävin keväällä Kroatiassa ja Montenegrossa, ja ne olivat upeimmat paikat missä tähän asti olen käynyt. Sinne voisin lähteä koska vaan uudelleen. Haaveina on aina olleet myös Norja, Islanti ja Kanada, joissa en ole käynyt. Ja lappiin lähtisin vaikka heti.


11. Kuka on idolisi?
 Äiti ja iskä.

--------------------------------

Omat kysymykset:
Koska minulle tuottaa aina kauheasti päänvaivaa valita tietty määrä blogeja, toivon nyt tunnustuksen sääntöjen vastaisesti, että KAIKKI halukkaat vastaavat kommentteihin seuraaviin kyssäreihin. :) Ei siis tarvitse olla bloggaaja tai edes neuloja, näitä on kiva lukea!

1. Mikä fiilis just tänään?
2. Mitkä asiat tekevät sinut onnelliseksi?
3. Maistuisko jäde? Mikä maku?
4. Milloin viimeksi voitit itsesi ja miten?
5. Mitä harrastat ja onko sinulla tällä hetkellä jotakin erityisiä harrastukseesi liittyviä tavotteita?
6. Jos olisit eläin, mikä olisit?
7. Jos olisit se eläin, mitä tekisit nyt?
8. Mikä seuraavista on sun lemppari: a) hiostava helle, b) leppoisa lumisade, c) uhmakas ukkosmyrsky vai d) käsittämätön kaatosade?
9. Ootko tänä kesänä käynyt kalassa? Tähän kohtaan voi kirjoittaa kesän parhaat kalavaleet.
10. No, valehtelitko?
11. Radio-ohjelmatyyliin, haluatko vielä lähettää terveisiä jollekulle?

Kiitos tunnustuksesta ja etenkin kiitos vastaajille :)

1 kommentti: